Geld besparen doe je zo

Je bespaart al geld met het gebruik van wasbare luiers, maar er zijn nog meer producten waarmee je geld kan besparen.  Iedere keer opnieuw

Wasbaar maandverband

Niet alleen zien ze er veel leuker uit dan plastic maandverband, je bespaart er ook nog geld mee.

Laten we even rekenen: Gedurende je menstruatie gebruikt een vrouw gemiddeld 4-5 verbandjes per dag. Een menstruatie duurt gemiddeld 5 dagen. Dat is 25 verbandjes.
Wasbaar maandverband gaat ongeveer 5 jaar mee (langer als je er goed voor zorgt), dus laten we daarmee rekenen: 25 verbandjes, 12 keer per jaar, 5 jaar lang = 1.500 verbandjes.
Een maandverbandje kost gemiddeld €0,23 (bekende merken). Dat is dus €345,-

Stel je koopt 27 stuks wasbaar maandverband waar je dus ruim je hele periode mee kunt doen. Dat kost je slechts €89,55!
Dat is een besparing van €255,45

Wasbare billendoekjes en toetenpoetsers

Let’s face it: baby’s zijn smerig. Luier explosies, en na een maaltijd vraag je je af of er ook nog iets in je kindje terecht is gekomen. Maar nadat je zuchtend alles weer hebt opgeruimd kijkt je kleintje je stralend aan en is alles weer vergeten.

Die doekjes die je gebruikt om alles schoon te maken? Die zijn vrij prijzig, en nog erger: in veel ervan zitten giftige stoffen.
Even rekenen: Je hebt al snel twee pakjes toetenpoetsers per week nodig, 8 per maand. Dit is €10,08 per maand.
Van de wasbare toetenpoetsers heb je aan 20 stuks ruim voldoende. Hier betaal je eenmalig €10,- voor. Na een maand heb je ze er dus al uit, en daarna bespaar je €10,- per maand. Dat is een besparing van €120,- per jaar.

Voor de billendoekjes geldt hetzelfde. Een pak billendoekjes kost €1,50. Met 1 pak doe je ongeveer een week, dat is €6,- per maand.
Van de wasbare billendoekjes kom je ook goed toe met 20 stuks.  Hier betaal je eenmalig €10,- voor. Na 1,5 maand heb je ze er dus al uit, en daarna bespaar je €6,- per maand. Dat is een besparing van €72,- per jaar.

De wasbare billendoekjes maken vieze billetjes snel schoon, en je gooit ze gewoon met de luier in de luieremmer om mee te wassen. En de toetenpoetsers? Die gaan lekker mee met de handdoeken in de wasmachine. Zo hoef je geen extra was hiervoor te draaien, wat de kosten nog verder drukt.

Ecoeggs


Nu hoor ik je denken: die wasbollen ken ik, die wassen niet echt schoon. Niet zo snel: dit is geen gewone wasbol. Hier zit daadwerkelijk een soort ‘wasmiddel’ in wat je was schoonmaakt.
In het was-ei zitten korrels die heel langzaam oplossen tijdens het wassen en je was stralend schoonmaken.
Niet alleen ben je veel goedkoper uit: €0,05 per was. Ter vergelijking een regulier wasmiddel is €0,13 (lidl), €0,12 (AH) of €0,33 (neutral).
Het is ook hypo-allergeen, en erg goed voor het milieu. Wat wil je nu nog meer?

En mis je de wasverzachter? Je kan een beetje azijn (geschikt voor consumptie, geen schoonmaakazijn) in het wasverzachter bakje doen voor een heerlijk zachte was. En het ontkalkt je wasmachine meteen 🙂
Let wel op dat je geen azijn gebruikt bij je bamboe luiertjes, want dit tast de bamboe aan.

 

Wat doe jij om geld te besparen?